• Uw bestelling past altijd door de brievenbus
  Daarnaast versturen wij uw bestelling discreet en zonder reclame
 • Op werkdagen (donderdag ) vóór 16:00 besteld
  ... uw bestelling de volgende dag discreet in huis
 • Geen verzendkosten
  Elke bestelling gratis verzonden

 

Geen LH piek kunnen vinden?

Het kan af en toe voorkomen dat iemand geen LH piek heeft kunnen vinden. Er zijn verschillende verklaringen voor dit feit. De oorzaak is soms lastig te achterhalen. In de meeste gevallen heeft dit te maken met een onjuiste uitvoering van de ovulatietest.

Wanneer is de eisprong?

Wil je jouw LH-piek vinden en dus weten wanneer de eisprong plaatsvindt? Een gemiddelde menstruatiecyclus duurt zo’n 28 dagen. Veertien dagen voordat je gaat menstrueren vindt de eisprong, oftewel ovulatie plaats. De ovulatie wordt opgewekt door het LH-hormoon. Een ovulatietest meet de hoeveelheid LH in jouw urine. Op het moment dat de LH-waarde zijn hoogtepunt bereikt (LH-piek), vindt binnen 24 tot 48 uur de eisprong plaats.

Ovulatietest uitvoeren

Voor een nauwkeurig en betrouwbaar resultaat is het belangrijk om de bijsluiter van een ovulatietest goed door te nemen en op te volgen. Hieronder volgen een aantal tips voor het uitvoeren van de ovulatietest. De tips zullen helpen wanneer je de LH-piek niet kunt vinden.

 1. Ga  na of je de gebruiksaanwijzing nauwkeurig hebt opgevolgd. Is de ovulatietest op de juiste manier uitgevoerd? Heb je de test iedere dag op hetzelfde tijdstip gedaan? Doe je dit niet dan is de kans groot dat je jouw LH-piek niet kunt vinden.
 2. Het kan voorkomen dat jij het piekmoment simpelweg hebt gemist. De piek duurt soms maar enkele uren. Wil je ervoor zorgen dat je hem absoluut niet mist? Dan is het aan te raden om meerdere keren per dag te testen.
 3. Zorg dat je twee uur voor het testmoment niets meer drinkt. Overmatig drinken beïnvloedt de testuitslag. De concentratie LH in jouw urine is verwaterd waardoor de uitslag niet meer overeenkomt met de werkelijkheid.
 4. Houd er rekening mee dat jouw LH-piek misschien eerder plaatsvindt dan jij aanvankelijk dacht. Je kunt voor de zekerheid eerder beginnen met testen zodat je hem in ieder geval niet mist.
 5. Soms kan het lastig zijn om het testresultaat af te lezen en de kleuren te onderscheiden. Zorg daarom dat je de teststrips van één cyclus bewaart. Op het moment dat je weer ongesteld wordt, kun je dan terugrekenen en het kleurverschil waarnemen. De LH-piek heeft dan 12 tot 14 dagen voor jouw menstruatie plaatsgevonden.

Hopelijk kun jij met de bovenstaande tips jouw LH-piek snel vinden. Bestel direct een ovulatietest en start opnieuw met testen. Lukt het niet of heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op.

Wellicht ook interessant:


<   Bekijk alle veelgestelde vragen