• Uw bestelling past altijd door de brievenbus
    Daarnaast versturen wij uw bestelling discreet en zonder reclame
  • Op werkdagen (dinsdag ) vóór 16:00 besteld
    ... uw bestelling de volgende dag discreet in huis
  • Geen verzendkosten
    Elke bestelling gratis verzonden

 

Hoe lees ik een ovulatietest af?

Hoe lees je een ovulatietest eigenlijk af? Niet iedereen snapt direct hoe een ovulatietest werkt. In de gebruiksaanwijzing vind je allerlei tips en stappen. We leggen hier nog een keer uit hoe je de test kunt gebruiken en aflezen.

Wat doet een ovulatietest?

Je wilt graag zo snel mogelijk zwanger raken. Maar hoe kun je dit het beste aanpakken? Met een ovulatietest bereken je jouw vruchtbare periode. De ovulatietest werkt eenvoudig en bepaalt de wanneer jouw eisprong plaatsvindt. Het LH-hormoon ( Luteïniserend Hormoon) veroorzaakt de eisprong bij een vrouw. De concentratie van dit hormoon is het hoogst één of twee dagen voor de eisprong. Wanner jouw lichaam deze piek heeft bereikt, vindt binnen 24-48 uur de eisprong plaats. Als je gaat testen, is dit je meest vruchtbare periode.

Digitale ovulatietest aflezen

Bij een digitale ovulatietest hoef je zelf niet te letten op streepjes die al dan niet verschijnen. Het testvenster laat een rondje zien wanneer het LH-hormoon toeneemt in jouw urine. Op het moment dat de concentratie LH het hoogst is, verschijnt er een smiley op het venster. Je hebt nu de meeste kans om zwanger te raken. Ook geen zin om zelf te letten op de streepjes? Bestel dan een digitale ovulatietest.

Normale ovulatietest aflezen

Een normale ovulatietest heeft een testvenster waarin twee streepjes verschijnen. Het ene streepje geeft aan de test op de juiste manier is uitgevoerd, het andere streepje laat de hoeveelheid van het LH-hormoon in jouw urine zien. Hoe donkerder het streepje, hoe hoger de LH-waarde. Zodra de lijn weer lichter begint te kleuren, betekent dit dat jouw LH-piek is bereikt.

Wellicht ook interessant:


<   Bekijk alle veelgestelde vragen