• Uw bestelling past altijd door de brievenbus
    Daarnaast versturen wij uw bestelling discreet en zonder reclame
  • Op werkdagen (woensdag ) vóór 16:00 besteld
    ... uw bestelling de volgende dag discreet in huis
  • Geen verzendkosten
    Elke bestelling gratis verzonden

 

Hoe vaak moet ik een ovulatietest doen?

Het antwoord op de vraag ‘hoe vaak moet ik een ovulatietest doen’ is niet eenduidig. Iedere vrouw heeft een andere cyclus.

Aantal keren ovulatie testen

Wil je jouw meest vruchtbare periode bepalen en je doet iedere dag één test, dan moet het in ieder geval lukken. In de meeste gevallen is het echter niet nodig om elke dag te testen. Met een speciale tabel die in de bijsluiter zit, kun je berekenen wanneer je het beste kunt starten met testen.

Zwanger worden met een ovulatietest

In de regel zou het voldoende moeten zijn om eenmaal per dag een ovulatietest uit te voeren. Doe dit iedere dag op hetzelfde tijdstip, bijvoorbeeld om 11.00 uur. Je zult de eerste dagen slechts één streep zien staan, namelijk die van het controlevenster. Zodra de lijn in het testvenster begint te verkleuren, betekent dit dat je LH-waarden stijgen. Houd vanaf dat moment de test nauwkeurig in de gaten.

Het kan geen kwaad om tweemaal per dag te testen. Zodra je merkt dat de testlijn lichter wordt, is je LH-piek bereikt. Je zit dan in je meest vruchtbare periode. Binnen 24-48 uur gaat jouw eisprong plaatsvinden. Wil je graag zwanger worden? Dan is dit de beste periode om gemeenschap te hebben met je partner.

Wellicht ook interessant:


<   Bekijk alle veelgestelde vragen