• Uw bestelling past altijd door de brievenbus
    Daarnaast versturen wij uw bestelling discreet en zonder reclame
  • Op werkdagen (maandag ) vóór 16:00 besteld
    ... uw bestelling de volgende dag discreet in huis
  • Geen verzendkosten
    Elke bestelling gratis verzonden

 

Hoe werkt een ovulatietest?

Weten hoe en ovulatietest werkt? Een ovulatietest berekent jouw meest vruchtbare periode. Je wilt graag zo snel mogelijk zwanger raken. Maar hoe kun je dit het beste aanpakken?

Vruchtbare periode testen

De ovulatietest werkt eenvoudig en bepaalt de wanneer jouw eisprong plaatsvindt. Het LH-hormoon ( Luteïniserend Hormoon) veroorzaakt de eisprong bij een vrouw. De concentratie van dit hormoon is het hoogst één of twee dagen voor de eisprong. Wanner jouw lichaam deze piek heeft bereikt, vindt binnen 24-48 uur de eisprong plaats. Als je gaat testen, is dit je meest vruchtbare periode.

Menstruatie cyclus

Gemiddeld duurt de cyclus van een vrouw 28 dagen, waarbij je ongeveer twee dagen het meest vruchtbaar bent. Een aantal dagen voor en na deze periode ben je ook vruchtbaar, maar in mindere mate. Per menstruatiecyclus krijg je dus te maken met één vruchtbare periode. Je kunt dit testen met behulp van een ovulatietest.

Ovulatietest meet LH-piek

Het LH-hormoon dat zorgt voor de eisprong, bereikt een piekmoment. In de urine van de vrouw is op dat moment een hoge concentratie van het hormoon aanwezig. Een ovulatietest meet deze waarde in jouw urine. Als je het teststaafje in de urine doopt, geeft deze middels een streepje of gezichtje aan of je de LH-piek hebt bereikt. Is dit het geval? Dan kun je het beste gemeenschap hebben in de dagen die hierop volgen, want dan vindt de ovulatie plaats.

Wellicht ook interessant:


<   Bekijk alle veelgestelde vragen