• Uw bestelling past altijd door de brievenbus
  Daarnaast versturen wij uw bestelling discreet en zonder reclame
 • Op werkdagen (dinsdag ) vóór 16:00 besteld
  ... uw bestelling de volgende dag discreet in huis
 • Geen verzendkosten
  Elke bestelling gratis verzonden

 

Kans op zwangerschap verhogen, hoe doe ik dat?

Ieder stel dat graag zwanger wil worden, wil zijn kans op zwangerschap verhogen. Natuurlijk wil jij zo snel mogelijk zwanger raken. Aan de ene kant zijn er diverse hulpmiddelen die jouw hierbij kunnen helpen. Aan de andere kan is een zwangerschap iets wat je nooit helemaal zelf in de hand hebt.

Zwangerschapskansen verhogen

Het komt af en toe voor dat het bij een zeer vruchtbaar stel binnen één keer raak is. In de meeste gevallen is dit echter niet aan de orde. Tot je dertigste levensjaar is de kans per maand ongeveer 20%. Het is belangrijk dat je geduld hebt. Houd rekening met een periode van drie maanden tot twee jaar. Wanneer jullie een jaar actief bezig zijn om zwanger te raken en het lukt niet, dan is het verstandig een bezoek te brengen aan de huisarts.

Verminderde vruchtbaarheid

Het is algemeen bekend dat vruchtbaarheid ook leeftijdsgebonden is. Daarnaast zijn er diverse aspecten die jouw vruchtbaarheid beïnvloeden. Dit kunnen factoren zijn die jij zelf in de hand hebt, of waar je helemaal niets aan kunt doen.  We kunnen zeggen dat vrouwen boven de 35 maandelijks slechts 10% kans hebben om zwanger te raken. Bovendien nemen de risico’s op afwijkingen toe.

Frequentie van seks

Wil je graag zwanger raken? Dan is het verstandig om frequent seks te hebben met je partner. In de eerste week na jouw menstruatie is dit in principe niet noodzakelijk.  De kans om zwanger te raken is dan nihil. Voor de zekerheid kun je bijvoorbeeld tweemaal per week gemeenschap hebben. In de weken die hierop volgen is het aan te raken om de dag seks te hebben. Zo blijft er continu vers sperma achter in de baarmoeder. Deze frequentie houd je vol tot je ovulatie voorbij is. Je kunt jouw moment van ovulatie testen met een ovulatietest.

Beste standje om kans op zwangerschap te verhogen

Misschien klinkt het saai in de oren, maar feit is dat de missionarishouding leidt tot een grotere kans op zwangerschap. Deze houding zorgt ervoor dat de penis diep kan penetreren en het zaad direct in je baarmoeder terecht komt. Het ideale standje dus. Bij staande standjes is de kans op zwangerschap het kleinst. Zorg ook dat je na de zaadlozing zo’n tien minuten blijft liggen, bijvoorbeeld met een kussen onder je billen.

Naast een ejaculatie van de man is het orgasme van de vrouw ook zeer bevorderlijk voor jullie zwangerschap. Veel mensen zijn niet bekend met het feit dat je baarmoeder samentrekt bij een orgasme. De zaadcellen worden als het ware naar de baarmoeder toe gestuwd. Ook zorgt het vocht dat op het hoogtepunt ontstaat voor een grotere overlevingskans van de spermacellen: ze kunnen zich gemakkelijker voortbewegen.

Medicatie en gezondheid

Het spreekt voor zich dat jouw gezondheid niet alleen belangrijk is wanneer je zwanger wilt raken. Als je gezond bent neemt de vruchtbaarheid toe en verminder je de kans op afwijkingen. Het gebruik van medicatie kan ook schadelijk zijn voor jouw ongeboren kindje. Gebruik je medicijnen of heb je bijvoorbeeld chemotherapie ondergaan? Neem dan contact op met je huisarts om dit te bespreken. Daarnaast kun je de kans op zwangerschap verhogen door te stoppen met roken. Ook het gebruik van alcohol is voor- en tijdens de zwangerschap niet aan te raden.  Wil je snel zwanger raken? Pas je eetpatroon aan en beweeg regelmatig.  

Man en kans op zwangerschap

Naast jouw gezondheid is ook die van je partner zeer belangrijk. Een gezonde levensstijl is cruciaal voor de mannelijke zaadcellen. De volgende factoren hebben een negatieve invloed op de spermacellen:

 • Roken
 • Drugs
 • Alcoholgebruik
 • Slechte voeding
 • Medicijnen
 • Beroepen waarbij men lang zit (vrachtwagenchauffeur)
 • Werken met chemicaliën
 • Anabole steroïden

Ook mannen kunnen hun vruchtbaarheid testen. Een arts kan de beweeglijkheid en hoeveelheid zaadcellen controleren.

Graag zo snel mogelijk zwanger raken? Bestel direct een ovulatietest en ga aan de slag! Al aardig op weg? Misschien dat het al raak is! Bestel dan een zwangerschapstest.

Wellicht ook interessant:


<   Bekijk alle veelgestelde vragen