• Uw bestelling past altijd door de brievenbus
    Daarnaast versturen wij uw bestelling discreet en zonder reclame
  • Op werkdagen (maandag ) vóór 16:00 besteld
    ... uw bestelling de volgende dag discreet in huis
  • Geen verzendkosten
    Elke bestelling gratis verzonden

 

Hoe moet ik mijn ovulatie berekenen?

Voordat we bespreken hoe je jouw ovulatie kunt berekenen, leggen we uit wat ovulatie nou eigenlijk is. Ovulatie is een belangrijk begrip voor vrouwen die graag zwanger willen raken. Wanneer we spreken van de ovulatie, wordt de eisprong bedoeld. Het moment waarop een eitje in jouw baarmoeder zich vrijmaakt om zich te laten bevruchten door een zaadcel van de man. Het moment om zwanger te raken dus. Dit gebeurt maandelijks, wat ertoe leidt dat jij iedere maand een aantal dagen vruchtbaar bent.  

Wanneer is jouw vruchtbare periode

Om erachter te komen wanneer jij je eisprong beleeft, moet je weten wat de lengte van je menstruatiecyclus precies is. Dit kun je simpelweg bijhouden in je agenda. De gemiddelde cyclus duurt 28 dagen. Zo’n 14 dagen voordat je gaat menstrueren vindt jouw ovulatie plaats. Zodra de eisprong heeft plaatsgevonden blijft de eicel ongeveer 12 uur in leven. Vanaf vijf dagen voor tot de dag van de eisprong heb je het meeste kans om zwanger te raken.

Ovulatietest doen

Misschien ben je al bekend met het uitvoeren van een ovulatietest? De test lijkt veel op een zwangerschapstest. Een ovulatietest laat zien wanneer jouw LH-piek plaatsvindt. LH is een hormoon dat zich in het lichaam bevindt en iedere maand toeneemt. Het hormoon wekt een eisprong op. De test meet de waarde van dit hormoon in jouw urine. Wanneer dit stijgt en zijn hoogtepunt heeft bereikt, vindt de eisprong binnen 24-48 uur plaats. Wil je ook een ovulatietest doen? Bestel dan direct een ovulatietest.

Wellicht ook interessant:


<   Bekijk alle veelgestelde vragen