• Uw bestelling past altijd door de brievenbus
    Daarnaast versturen wij uw bestelling discreet en zonder reclame
  • Op werkdagen (maandag ) vóór 16:00 besteld
    ... uw bestelling de volgende dag discreet in huis
  • Geen verzendkosten
    Elke bestelling gratis verzonden

 

Wat zijn ovulatie symptomen?

Zijn er eigenlijk symptomen verbonden aan de ovulatie? Tijdens de ovulatie gebeuren er allerlei dingen met jouw baarmoeder. Een gerijpte eicel verlaat de eierstok en baant zich een weg naar de baarmoeder; dit noemt met de eisprong of ovulatie. Vanaf dit moment beleef jij je meest vruchtbare periode van de maand. Dit moment gaat gepaard met een aantal herkenbare ovulatie symptomen.

De symptomen van ovulatie

Normaliter ligt de baarmoedermond vrij laag rondom de menstruatie. Je kunt hem zelfs voelen met je vinger. Op dat moment is de baarmoedermond gesloten en voelt deze hard aan. Voorafgaand aan de eisprong wordt de baarmoedermond zachter en ligt deze hoger in de schede.

Naast de baarmoedermond verandert ook de hoeveelheid cervixslijm dat uit jouw vagina komt. Rondom de eisprong kun je zien dat het slijm doorzichtig is en meer is dan normaliter. Naderhand kleurt het weer wit tot gelig en neemt een andere structuur aan.

Het derde symptoom is de verhoging van jouw lichaamstemperatuur. Een alom bekende methode om het ovulatiemoment te berekenen. Net na de eisprong stijgt je temperatuur minimaal 0,3 graden. Je kunt dus iedere dag op hetzelfde moment je temperatuur opmeten en op die manier zien wanneer jouw eisprong plaatsvindt. Een ietwat ingewikkelde methode, maar het werkt wel.

Een bekende en relatief eenvoudige manier om jouw eisprong te ontdekken: het LH hormoon (luteïniserend hormoon). Dit hormoon bevindt zich in jouw lichaam en is verantwoordelijk voor de ovulatie. Eerst zorgt het ervoor dat jouw eicel rijpt, wat vervolgens leidt tot een eisprong. Twee dagen voor de ovulatie is de LH-waarde in het lichaam 20 keer zoveel. Dit wordt ook wel de LH-piek genoemd. Een ovulatietest meet dit moment.

Wellicht ook interessant:


<   Bekijk alle veelgestelde vragen