• Uw bestelling past altijd door de brievenbus
  Daarnaast versturen wij uw bestelling discreet en zonder reclame
 • Op werkdagen (maandag ) vóór 16:00 besteld
  ... uw bestelling de volgende dag discreet in huis
 • Geen verzendkosten
  Elke bestelling gratis verzonden

 

Snel zwanger raken

Vanaf het moment dat jij en je partner hebben besloten zwanger te willen raken, gaat jullie en spannende tijd tegemoet. Het is logisch dat je na dit besluit ook zo snel mogelijk wilt genieten van je zwangerschap en kindje. Wanneer het dan niet lukt, kan dit stress opleveren. Naarmate de tijd verstrijkt ben je steeds meer bezig met het zwanger raken. Probeer dit absoluut niet te forceren. Je maakt er dan een stressvolle bedoeling van. Vaak werkt dit averechts. Houd de seks leuk en spontaan en ga niet met elkaar naar bed omdat je zwanger moet raken.

Zwanger raken met een ovulatietest

Een ovulatietest kan jou helpen met het zwanger raken. Maar hoe werkt dat eigenlijk? De test toont jouw LH-piek. Het LH-hormoon is altijd in het lichaam aanwezig, maar de hoeveelheid neemt toe naarmate jou ovulatie dichterbij komt. Twee dagen voor de eisprong is de piek bereikt. In de 24 tot 48 uur die hierop volgen ben jij het meest vruchtbaar.

Tips om zwanger te raken

Vele factoren kunnen jouw vruchtbaarheid beïnvloeden. Als je snel zwanger wilt raken is het vanzelfsprekend dat je op je gezondheid moet letten. Hier volgen een aantal tips die kunnen jou kunnen helpen.

 • Let op je gezondheid

Kies voor gezonde en gevarieerde voeding. Ben je een roker? Stop dan direct met roken. Ook alcohol is niet bevorderlijk voor jou zwangerschap. Vanzelfsprekend zijn ook drugs uit den boze. Sommige medicijnen kunnen de vruchtbaarheid beïnvloeden. Vraag dit na bij jouw huisarts.

 • Weet wanneer je vruchtbaar bent

Met behulp van een ovulatietest kun je zien wanneer jij je meest vruchtbare periode beleeft. Daarnaast zijn er meerde methodes bekend die jou hierbij kunnen helpen. Het is handig om je cyclus bij te houden en te noteren.

 • Heb frequent seks

Het spreekt voor zich dat je een actief seksleven moet hebben om zwanger te raken. Je verhoogt de kans op een zwangerschap aanzienlijk wanneer je rekening houdt met bepaalde standjes en je moment van ovulatie. Het is aan te raden om in ieder geval om de dag seks te hebben in de dagen rond jouw eisprong.

Jouw meest vruchtbare moment berekenen? Bestel direct een A-merk ovulatietest van Clearblue of PREDICTOR.

Wellicht ook interessant:


<   Bekijk alle veelgestelde vragen