• Uw bestelling past altijd door de brievenbus
    Daarnaast versturen wij uw bestelling discreet en zonder reclame
  • Op werkdagen (donderdag ) vóór 16:00 besteld
    ... uw bestelling de volgende dag discreet in huis
  • Geen verzendkosten
    Elke bestelling gratis verzonden

 

Meten ovulatie: temperatuur of ovulatietest?

Ovulatie meten aan de hand van temperatuur, is dat mogelijk? Een bekend kenmerk van de eisprong is de verhoogde lichaamstemperatuur. Gedurende de eisprong gaat de temperatuur met een paar tienden omhoog. Met dit gegeven kun je dus vaststellen wanneer jouw ovulatie heeft plaatsgevonden. Dit is met name handig wanneer je ook ovulatietesten gebruikt.

Eisprong bepalen: meet je temperatuur!

Voorwaarde is dat je jouw temperatuur dagelijks zeer nauwkeurig moet opmeten. Noteer dit in je agenda en doe regelmatig een ovulatietest. Meet dagelijks op hetzelfde tijdstip jouw temperatuur met een extra gevoelige thermometer. Omdat je lichaamstemperatuur stijgt op het moment dat jouw vruchtbare periode vrijwel over is, doe je er verstandig aan ook een ovulatietest te gebruiken.

Nauwkeurigheid ovulatietest

Iedere vrouw kent hem wel: de ovulatietest. Een nauwkeurig hulpmiddel om snel zwanger te raken. Wanneer de teststrip in aanraking komt met urine, laat deze zien hoe hoog de concentratie LH (luteïniserend hormoon) in jouw urine is. Het LH-hormoon zorgt ervoor dat jouw lichaam zich klaarmaakt voor een eisprong. Op het piekmoment beleef jij binnen 24 tot 48 uur een eisprong.

Een ovulatietest is een betrouwbaar hulpmiddel. Zorg ervoor dat je de test iedere keer op hetzelfde tijdstip uitvoert. Drink van tevoren niet te veel en houd de uitslag goed bij. Zo heb je de meeste kans om de LH-piek snel op de sporen. Bestel direct een ovulatietest en start met testen!

Wellicht ook interessant:


<   Bekijk alle veelgestelde vragen