• Uw bestelling past altijd door de brievenbus
    Daarnaast versturen wij uw bestelling discreet en zonder reclame
  • Op werkdagen (maandag ) vóór 16:00 besteld
    ... uw bestelling de volgende dag discreet in huis
  • Geen verzendkosten
    Elke bestelling gratis verzonden

 

Mijn vruchtbare periode berekenen

Om je vruchtbare periode te berekenen leggen we eerst uit wat ovulatie is. Overal kom je het woord tegen, maar wat houdt dat eigenlijk precies in? Een essentieel begrip voor vrouwen die graag zwanger willen raken. De ovulatie noemt men ook wel eisprong. Het gaat dan over het moment waarop een eitje zich losmaakt in de eierstok en zich een weg baant door de eileider. Dit noemt men de eisprong; jouw meest vruchtbare periode. Maar hoe weet je wanneer deze periode plaatsvindt? En kun je dit ook berekenen?

De meest vruchtbare periode

Iedere maand zorgt jouw lichaam voor een eisprong. Een aantal dagen per maand beleef jij hierdoor je vruchtbare periode. Het moment om zwanger te raken dus. Om deze periode te berekenen moet je weten wat de lengte van je cyclus is. Het is verstandig om dit bij te houden in je agenda, zo loop je de eisprong in ieder geval niet mis.

Een gemiddelde menstruatiecyclus duurt 28 dagen. 12 tot 14 dagen voor de menstruatie vindt de ovulatie plaats. Na de eisprong heb je nog zo’n 12 uur de kans om de eicel te bevruchten. Hierna moet je weer een maand moeten wachten. Jouw vruchtbare periode begint ongeveer vijf dagen voor de eisprong.

Ovulatie testen

Ovulatietesten zijn een relatief eenvoudige manier om de meest vruchtbare periode van de maand te berekenen. De test meet de waarde van het LH-hormoon in jouw urine. Hoe hoger de waarde, des te dichter jij in de buurt komt van je LH-piek. Na het piekmoment beleef jij binnen 24 tot 48 uur je eisprong. Hét moment om zwanger te raken. Wil je jouw vruchtbare periode niet missen? Bestel dan een ovulatietest om jouw vruchtbare periode te berekenen.

Wellicht ook interessant:


<   Bekijk alle veelgestelde vragen