• Uw bestelling past altijd door de brievenbus
    Daarnaast versturen wij uw bestelling discreet en zonder reclame
  • Op werkdagen (dinsdag ) vóór 16:00 besteld
    ... uw bestelling de volgende dag discreet in huis
  • Geen verzendkosten
    Elke bestelling gratis verzonden

 

Wanneer moet ik seks hebben om zwanger te raken?

Als je graag zwanger wilt raken is het handig om te weten wanneer je seks moet hebben. Tijdens je menstruatie is de kans op zwangerschap bijvoorbeeld zeer klein. De periode waarin jouw eisprong plaatsvindt is jouw meest vruchtbare periode. De kans op zwangerschap is dan juist erg groot. Maar wanneer moet je nou precies seks hebben om zwanger te worden?

Grootste kans op zwangerschap

In de tweede week van jouw cyclus is het aan te raden dat jullie om de dag seks hebben. Dit doe je totdat de eisprong voorbij is. Meestal duurt dit een dag of tien, mits je een regelmatige cyclus hebt. Als jullie je hieraan houden zal er altijd een beetje vers sperma klaarliggen tijdens de eisprong. Wil je nog meer zekerheid? Zorg dan dat je iedere dag seks hebt. Met een ovulatietest kun je berekenen wanneer jouw eisprong plaatsvindt.

Tips om zwanger te raken

Er bestaan allerlei tips om zo snel mogelijk zwanger te raken. Het moment waarop je seks hebt, zoals hierboven beschreven, is een van de belangrijkste punten. Is jouw cyclus korten dan de aangegeven 28 dagen, pas het schema hier dan op aan. Hetzelfde geldt voor een langere cyclus.

Ook een gezonde levensstijl draagt bij aan het sneller zwanger worden. Wil je graag zwanger worden? Stop dan direct met roken. Alcoholgebruik is ook voor en zeker tijdens de zwangerschap niet verstandig. Vraag bij uw huisarts na welke medicijnen van invloed zijn op de vruchtbaarheid.

Met bepaalde seksstandjes kun je ook de kans op een zwangerschap beïnvloeden. Als je al weet wanneer je het beste seks kunt hebben om zwanger te worden, kun je ook letten op het standje waarin je die uitoefent. Kies voor een diepe penetratie, zodat de zaadcellen dichter bij de baarmoeder in de buurt komen. Doe het bijvoorbeeld op z’n hondjes of ga voor de missionarishouding. Na de seks kun je het beste gedurende een kwartier met je benen omhoog blijven liggen.

Een ovulatietest helpt jou bij het berekenen van je meest vruchtbare periode. Wil je weten wanneer je seks moet hebben om zwanger te worden? Bestel direct een ovulatietest.

Wellicht ook interessant:


<   Bekijk alle veelgestelde vragen