• Uw bestelling past altijd door de brievenbus
    Daarnaast versturen wij uw bestelling discreet en zonder reclame
  • Op werkdagen (woensdag ) vóór 16:00 besteld
    ... uw bestelling de volgende dag discreet in huis
  • Geen verzendkosten
    Elke bestelling gratis verzonden

 

Wanneer ben ik zwanger?

Je kunt spreken van een zwangerschap als een eicel is bevrucht en ingenesteld. Het innestelen duurt ongeveer een week. Op dit moment zal jouw lichaam het zwangerschapshormoon hCG aan gaan maken. Tijdens de hele periode van jouw zwangerschap kun je een zwangerschapstest uitvoeren.

Wanneer ben ik zwanger?

Heb je onveilige seks gehad dan vraag je jezelf al snel af: ben ik zwanger? Toch moet je nog een tijdje wachten alvorens je dit kunt testen. Meestal merk je aan de symptomen al dat je zwanger bent. Je kunt een zwangerschapstest gaan uitvoeren vanaf de dag waarop je normaliter ongesteld zou worden. Met een vroege zwangerschapstest kun je al tot vier dagen eerder testen.

Zwangerschapssymptomen: de eerste tekenen

Naast het overtijd zijn, bestaan er diverse signalen die wijzen op een zwangerschap. Ga dit bijvoorbeeld maar eens bij jezelf na:

Ben ik misselijk?

Zwanger zijn wordt vaak geassocieerd met ochtendmisselijkheid. Vrouwen klagen hier vaak over. Een lege maag in de ochtend resulteert al snel in een misselijk gevoel en overgeven. Het is verstandig om vast iets kleins te eten voordat je opstaat. Denk aan een beschuitje of plakje ontbijtkoek. Bekijk de extra informatie over zwangerschapssymptoom misselijkheid. 

Heb ik last van opgezette borsten?

Je borsten gaan zich tijdens de zwangerschap klaarmaken voor de komst van jouw kindje. De tepels zullen donkerder kleuren en je borsten kunnen gevoelig en opgezet zijn. De reden hierachter? Pasgeboren baby’s onderscheiden alleen licht en donker, hierdoor is een donkere tepel gemakkelijker te vinden. Bekijk de extra informatie over zwangerschapssymptoom opgezette, gevoelige borsten en donkere tepels, en doe de online zwangerschapstest.

Heb ik pijn in mijn onderbuik?

De pijn in je onderbuik duidt op de zogenoemde bandenpijn. Er spelen zich allerlei dingen af in jouw baarmoeder. De banden waar de baarmoeder aan hangt rekken op wanneer je zwanger bent. Dit kan leiden tot pijnscheuten in de onderbuik. Met name bij onverwachtse bewegingen kan bandenpijn opspelen.

Moet ik vaker plassen?

Op het moment dat jouw baarmoeder begint te groeien ontstaat er druk op de blaas. Hierdoor merk je dat je vaker moet plassen. Een veelvoorkomend kenmerk van een zwangerschap. Bekijk de extra informatie over zwangerschapssymptoom vaker plassen.

Ben ik hongeriger dan normaal?

Met een baby in je buik heb je meer eten nodig dan normaal. Jouw baby moet immers voldoende kunnen groeien. Luister naar je lichaam wanneer je honger hebt. Zorg wel dat je voldoende vitamine, groente en fruit binnenkrijgt. Je deelt alles met het kleine wondertje in jouw buik. Houd er rekening mee dat je ongeveer 300 calorieën extra nodig hebt per dag.

Wisselen mijn emoties sterk?

Het bekende signaal, met name voor mensen in jouw omgeving. Door de opspelende hormonen krijg je last van sterke stemmingswisselingen. Zo ben je het ene moment heel vrolijk en het andere moment kun je last hebben van een vreselijke huilbui. Niks vreemds aan. Bekijk de extra tekst over zwangerschapssymptoom emoties

Doe een zwangerschapstest

Het doen van een zwangerschapstest is vaak een spannende aangelegenheid. Je wilt heel graag zwanger worden, of juist niet. De besproken symptomen zijn slechts een aantal voorbeelden. Je kunt met behulp van de speciale Online Zwangerschapstest testen of jij mogelijk zwanger bent. Wil je meer zekerheid? Dan zit er één ding op: een zwangerschapstest doen! Bestel direct een zwangerschapstest.

Wellicht ook interessant:


<   Bekijk alle veelgestelde vragen