• Uw bestelling past altijd door de brievenbus
    Daarnaast versturen wij uw bestelling discreet en zonder reclame
  • Op werkdagen (donderdag ) vóór 16:00 besteld
    ... uw bestelling de volgende dag discreet in huis
  • Geen verzendkosten
    Elke bestelling gratis verzonden

 

Hoe betrouwbaar is een zwangerschapstest?

Tegenwoordig zijn zwangerschapstesten 99% betrouwbaar. Wanneer je de test zelf thuis uitvoert is de kans zeer klein dat de uitslag niet klopt. Belangrijk is dat je de bijsluiter nauwkeurig opvolgt. Wil je de kans vergroten op een betrouwbare testuitslag? Voer de test dan ’s morgens uit. De concentratie van het zwangerschapshormoon hCG is op dit moment het hoogst. Zwangerschapstest-kopen.nl adviseert ook altijd een zwangerschapstest meerdere malen uit te voeren, zodat je zeker weet dat het resultaat betrouwbaar is.

Betrouwbaarheid uitslag zwangerschapstest

Wil je een betrouwbare uitslag? Zorg dan dat je voldoende urine gebruikt om de test te laten slagen. In het testvenster moet in ieder geval een duidelijk streepje verschijnen. Op de bijsluiter staat aangegeven hoelang het testresultaat af te lezen is. Is deze tijd verstreken dan is de uitslag niet langer betrouwbaar. Je kunt dan beter een paar dagen wachten en de test nog eens uitvoeren. Het gebruik van geneesmiddelen kan de test eveneens beïnvloeden. Raadpleeg hiervoor de bijsluiter.

Wanneer zwangerschapstest doen?

Het is niet de bedoeling dat je direct nadat je gemeenschap hebt gehad gaat testen. Heb je een regelmatige cyclus? Dan kun je het moment van ovulatie terugrekenen en twee weken later gaan testen. Het beste moment is de dag waarop je oorspronkelijk ongesteld zou moeten worden. Overtijd zijn is niet voor niets het eerste zwangerschapskenmerk. Een extra gevoelige zwangerschapstest, zoals de Predictor vroege zwangerschapstest, kunnen al vier dagen voor oorspronkelijk de menstruatie worden gebruikt.

Ben je al overtijd en wil je het liefst zo snel mogelijk weten of je zwanger bent? Bestel direct een betrouwbare zwangerschapstest.

Wellicht ook interessant:


<   Bekijk alle veelgestelde vragen