• Uw bestelling past altijd door de brievenbus
    Daarnaast versturen wij uw bestelling discreet en zonder reclame
  • Op werkdagen (dinsdag ) vóór 16:00 besteld
    ... uw bestelling de volgende dag discreet in huis
  • Geen verzendkosten
    Elke bestelling gratis verzonden

 

Hoe werkt een zwangerschapstest?

Misschien weet je nog niet precies hoe een zwangerschapstest werkt. Wanneer je niet ongesteld wordt spookt een eventuele zwangerschap al snel door het hoofd. Het uitblijven van jouw menstruatie is het eerste teken van zwangerschap, niet zo vreemd dus dat dit direct in je opkomt. Een zwangerschap is niet zomaar iets, waardoor veel vrouwen vragen hebben omtrent de testen. Hoe betrouwbaar is een zwangerschapstest? En hoe werkt een zwangerschapstest?

Als je zwanger bent produceert de placenta het zwangerschapshormoon HCG. De aanwezigheid van het hormoon ontstaat op het moment van bevruchting.  De teststrip van een zwangerschapstest bevat een stof die reageert op dit hormoon. In jouw ochtendurine is de concentratie HCG het hoogst. Je kunt je zwangerschap hierdoor het beste ’s ochtends testen.

Uitvoering van de zwangerschapstest

In principe kan iedereen een zwangerschapstest uitvoeren, het werkt heel simpel. Toch kan er verschil zitten in de uitvoering van de test. Wil je weten hoe een specifieke zwangerschapstest werkt? Lees dan de zwangerschapstest handleiding.

Het principe van het testen is altijd gelijk. Je vangt ofwel urine op in een schoon potje, of je urineert rechtstreeks over de teststrip. Vervolgens kijk je op de gebruiksaanwijzing hoe lang je op de uitslag moet wachten. Na enkele minuten zal het resultaat verschijnen: de uitslag is positief of negatief.

Positieve uitslag: je bent zwanger!

Afhankelijk van de soort zwangerschapstest die je uitvoert zal de uitslag binnen enkele minuten worden weergegeven. Bij een digitale zwangerschapstest komt er ‘zwanger’ in het venster te staan. Bij een normale test verschijnen er twee streepjes bij een positieve uitslag. Let op de gestelde tijd die de bijsluiter aangeeft. Verschijnt er pas een tweede streepje na de gestelde tijd, dan is de test niet geldig. Voer een nieuwe zwangerschapstest uit.

Negatieve uitslag: je bent niet zwanger

Een negatieve uitslag betekent dat je niet zwanger bent. Controleer even goed of de test wel heeft gewerkt. Dit kun je vinden in het testscherm. Als hier één streepje staat dan heeft de test gewerkt. Zie je hier geen streepje staan? Dan is het verstandig om de test opnieuw uit te voeren. Lees de gebruiksaanwijzing aandachtig door.
Snel een zwangerschapstest doen? Bestel direct bij Zwangerschapstest-kopen.nl

Wellicht ook interessant:


<   Bekijk alle veelgestelde vragen