• Uw bestelling past altijd door de brievenbus
  Daarnaast versturen wij uw bestelling discreet en zonder reclame
 • Op werkdagen (donderdag ) vóór 16:00 besteld
  ... uw bestelling de volgende dag discreet in huis
 • Geen verzendkosten
  Elke bestelling gratis verzonden

 

Licht streepje zwangerschapstest, wat nu?

Het kan voorkomen dat er slechts een licht streepje verschijnt op de zwangerschapstest. Dit kan duiden op een laag hCG-gehalte in jouw urine. Heb je toevallig veel gedronken voordat je de test ging afnemen? Dit kan het resultaat beïnvloeden. Voor een betrouwbaar testresultaat adviseren wij de test nog eens uit te voeren, het liefst in de ochtend. Een licht streepje kan ook betekenen dat je vroeg in de cyclus hebt getest. Wanneer u de test over een week nog eens uitvoert, zie je dat de lijn een stuk donkerder is. Bekijk ook even wanneer je het beste een zwangerschapstest kunt uitvoeren.

Tips om een licht streepje te voorkomen:

Belangrijk is dat je de test uitvoert zoals staat beschreven in de zwangerschapstest handleiding. Daarnaast kun je rekening houden met een aantal algemene tips voor het uitvoeren van de test.

 • Lees de bijsluiter rustig en aandachtig door.
 • Laat de test voldoende urine opnemen, zodat er een duidelijke streep in het testvenster verschijnt. Pas dan werkt de zwangerschapstest optimaal.
 • Ga absoluut niet overmatig drinken alvorens je de test uitvoert. Dit leidt tot een mogelijk onjuist testresultaat. Drinken verdunt jouw urine en daarmee ook de hCG-waarde.
 • Vraag gerust aan iemand in jouw omgeving of het af te lezen resultaat klopt. Soms kan een  objectieve mening over het testresultaat behulpzaam zijn.  

Bestaat er nog steeds twijfel over het resultaat van jouw zwangerschapstest? Wacht een paar dagen en doe een nieuwe test. Extra zekerheid? Bestel de Predictor vroege zwangerschapstest,  die extra gevoelig is voor het hCG-hormoon.

Wellicht ook interessant:


<   Bekijk alle veelgestelde vragen