• Uw bestelling past altijd door de brievenbus
    Daarnaast versturen wij uw bestelling discreet en zonder reclame
  • Op werkdagen (donderdag ) vóór 16:00 besteld
    ... uw bestelling de volgende dag discreet in huis
  • Geen verzendkosten
    Elke bestelling gratis verzonden

 

Wat zijn symptomen van een zwangerschap?

Bij een zwangerschap komen meestal veel symptomen om de hoek kijken. Een belangrijke periode voor de vrouw. Ieder individu gaat anders met een zwangerschap om en reageert hier anders op. Zo heeft de ene vrouw gedurende de hele zwangerschap last van symptomen, terwijl de ander nergens last van heeft. De eerste signalen zijn al vroeg in de zwangerschap te ontdekken.

Eerste symptomen zwangerschap

Zodra de eicel bevrucht is, ondergaat het lichaam een grote metamorfose. Het moet immers klaargestoomd worden het dragen van een kind. In de meeste gevallen is het uitblijven van de menstruatie het eerste verschijnsel van een zwangerschap. Toch kan dit verwarrend zijn. Tijdens de innesteling van de vrucht komt er immers ook wat bloed vrij. Veel vrouwen denken dat ze ongesteld zijn, terwijl dit niet het geval is.

In de eerste weken na de bevruchting zijn de volgende symptomen gebruikelijk:

Weten of jij last hebt van vroege zwangerschapssymptomen en misschien wel zwanger bent? Doe nu de online zwangerschapstest.

Symptomen tijdens zwangerschap

Hoewel zwangerschapssymptomen vaak sterker aanwezig zijn gedurende de eerste weken, spelen er ook genoeg kwaaltjes op in het verder verloop van de zwangerschap. Naarmate het kind in je buik groter en groter groeit, heb je meer behoefte aan extra voedingstoffen. Houd er rekening mee dat je tijdens de zwangerschap zeker 300 calorieën per dag extra kunt gebruiken. Dat dit om gezond en gevarieerd voedsel gaat spreekt natuurlijk voor zich.

Het kan voorkomen dat jij je druk gaat maken tijdens de zwangerschap. Is alles wel goed met het kindje? Uit onderzoek blijkt dat stress schadelijk kan zijn voor de zwangerschap. Het is belangrijk dat je voldoende beweegt en slaapt om stress te verminderen. Een hoge bloeddruk en hartslag zijn niet goed voor de kleine foetus.

Natuurlijk blijft het gissen of je jouw zwangerschapssymptomen ook daadwerkelijk wijzen op een zwangerschap. Wil je het zeker weten? Bestel dan een zwangerschapstest!

Wellicht ook interessant:


<   Bekijk alle veelgestelde vragen