• Uw bestelling past altijd door de brievenbus
  Daarnaast versturen wij uw bestelling discreet en zonder reclame
 • Op werkdagen (dinsdag ) vóór 16:00 besteld
  ... uw bestelling de volgende dag discreet in huis
 • Geen verzendkosten
  Elke bestelling gratis verzonden

 

Wanneer is een zwangerschapstest positief

Bij de zwangerschapstesten van Healty vind je twee testvakjes op de teststaaf. Een is vierkant, de andere ovaal. Als er een verticale paarse lijn in beide testvensters verschijnt is het testresultaat positief. Als enkel in het ovale controlevenster een lijn waarneembaar is, maar niet in het vierkante testvenster betekent dit een negatief testresultaat.

Ook zwangerschapstesten van Predictor en ClearBlue werken met twee vensters, waarvan er een bedoeld is ter controle van de teststaaf. Clearblue gaat qua uitslagverwerking nog een stapje verder door ook testen aan te bieden waarbij de uitslag digitaal af te lezen is. Het meest gedetailleerde testresultaat krijg je met de Clearblue Digitale zwangerschapstesten met conceptie-indicator. Deze zwangerschapstest geeft bij een positief resultaat niet alleen de exacte zwangerschapsduur aan, maar is zo gevoelig dat een zwangerschap al een aantal dagen voor de ongesteldheid met zekerheid is vast te stellen.

Zwangerschapstest licht positief?

Wanneer is een zwangerschapstest positiefEen enkele keer komt het voor dat een testresultaat niet duidelijk af te lezen is. Het resultaat wordt dan 'licht positief' genoemd. Zo'n licht positieve uitslag kan je natuurlijk behoorlijk in dubio laten over of het nu wel of niet 'raak' is. Een licht positieve uitslag kan een aantal oorzaken hebben:

 • De vervelendste mogelijkheid is dat je een vroege miskraam hebt. Om dit uit te sluiten kun je het beste enkele dagen later nogmaals ee n zwangerschapstest doen.

 • Te veel gedronken; let op je drinkgedrag en doe nogmaals een zwangerschapstest waarbij je ochtendurine gebruikt.

 • Er zijn goedkope zwangerschapstesten in de handel die minder betrouwbaar zijn. Over zwangerschapstesten van Romed zijn zelfs gevallen bekend waarbij mannen positief testen. Ons advies is om jezelf een teleurstelling te besparen en een betrouwbaar merk te nemen. Zwangerschapstest-kopen.nl heeft in haar assortiment uitsluitend hoge kwaliteits zwangerschapstesten, voorzien van een CE -keurmerk.
 • Als je vroeg wilt testen kun je daarvoor het beste de speciale vroege zwangerschapstesten zoals de Vroege Zwangerschapstest van Predictor of de Clearblue Digitale Zwangerschapstest met weken indicatie online bestellen.

Wellicht ook interessant:


<   Bekijk alle veelgestelde vragen